Enkele getuigenissen van onze bewoners…

De Heer en Mevrouw Reyns-De Geerts

De Heer en Mevrouw Reyns-De Geerts wonen op permanente basis in hun nieuwe appartement in Villa Karmel. Zij hebben zeer bewust voor Blankenberge én voor Villa Karmel gekozen.

“Wij woonden tot voor kort op de heide in Waasmunster. Omdat onze kinderen al in Blankenberge woonden en we inmiddels gepensioneerd zijn, hebben we beslist om naar hier te verhuizen.”

Wat overtuigde jullie om voor Villa Karmel te kiezen?

“Villa Karmel biedt een combinatie van verschillende kwaliteiten die voor ons de doorslag gaven. Het is een moderne nieuwbouw met comfortabele garages, terwijl het groen en het historische karakter van het project bijdragen aan de authenticiteit ervan. De combinatie van de parkomgeving en de centrale ligging dicht bij de zee, het openbaar vervoer en de winkels op wandelafstand vonden wij eveneens een bijzondere eigenschap.”

Hoe zouden jullie Villa Karmel zelf omschrijven?

“Het is een origineel project met zeer ruime gemeenschappelijke delen en zonnige appartementen met hoge plafonds. De appartementen zijn goed afgewerkt en bieden veel mogelijkheden.”

Wat vinden jullie van Blankenberge en hebben jullie hier een favoriete plek of adresje?

“Het is duidelijk dat Blankenberge zich in positieve zin ontwikkelt. Ja, ons favoriete plekje is het strand, op enige afstand van de Kerkstraat en vlakbij de duinen”

“Het is een moderne nieuwbouw met comfortabele garages, terwijl het groen en het historische karakter van het project bijdragen aan de authenticiteit ervan. De combinatie van de parkomgeving en de centrale ligging dicht bij de zee, het openbaar vervoer en de winkels op wandelafstand vonden wij eveneens een bijzondere eigenschap.”

Jo en Katrien Sercu

Voor Jo en Katrien Sercu is Villa Karmel hun uitvalsbasis aan de Belgische kust. Zelf wonen zij immers in Frankrijk, met name in Normandië.

Wat maakt voor jullie Villa Karmel zo bijzonder?

“Voor ons was er een familiale link. Mijn tante heeft heel haar leven op deze plaats in het klooster gewoond. We hebben haar vaak bezocht en toen we op zoek gingen naar een eigendom aan de Belgische kust, heeft die emotionele band ons meteen doen beslissen.”

Zijn er nog andere redenen waarom jullie voor Villa Karmel hebben gekozen?

“Villa Karmel is een heel mooi project en zeer centraal gelegen. Het is degelijk afgewerkt, met veel privé ruimte en toch vlakbij het station en de winkels. Dat het project erg fietsvriendelijk is, is daarbij mooi meegenomen.”

Wat vinden jullie bijzonder aan Blankenberge?

“Blankenberge is een stad die ook in de winter leeft en heeft een hinterland dat snel te bereiken is. Het is een toffe stad, veelzijdig en toegankelijk voor iedereen. De mooie omgeving met veel natuur en de centrale ligging zijn mooie extra’s.”

Kunnen jullie Villa Karmel in één zin omschrijven?

“Villa Karmel is een goed uitgekiend klassegebouw dat historie uitstraalt en waar rust en comfort de hoofdrol spelen.

Blankenberge is een stad die ook in de winter leeft en heeft een hinterland dat snel te bereiken is. Het is een toffe stad, veelzijdig en toegankelijk voor iedereen. De mooie omgeving met veel natuur en de centrale ligging zijn mooie extra’s.

Jos Van Gastel en Marjan De Nijn

Jos Van Gastel en Marjan De Nijn hebben hun appartement in Villa Karmel aangekocht als tweede verblijf. We vroegen hen naar hun redenen om voor het woonproject Villa Karmel in Blankenberge te kiezen.

“Wij zijn oorspronkelijk van het Antwerpse, maar wonen al lang in Gent omdat we dichtbij onze werkplek, het UZ, wilden wonen. En bij onze zoektocht naar een tweede verblijf zijn we in Blankenberge terecht gekomen.”

“Villa Karmel is in elk geval niet de zoveelste appartementsblok aan de kust, wel integendeel. Het is  een sterk concept waarbij elk appartement uniek is qua indeling en ligging.”

“Alhoewel we Blankenberge, eerlijk gezegd, vooraf eigenlijk niet goed kenden. Maar als architectuurliefhebbers werden we aangenaam verrast dat deze badplaats heel wat prachtige gebouwen telt en dat ze haar architecturaal verleden (opnieuw) koestert. Onze favoriete cultuurplek zou dan ook wel eens het Belle Epoque Centrum kunnen worden van bouwheer/architect (en naamgenoot) Van Gastel die ook uit Antwerpen afkomstig was.

Wat Villa Karmel betreft voelden we ons ook onmiddellijk aangetrokken door de aparte en mooie architectuur van het nieuwbouwproject. De integratie in het voormalige klooster met onder andere de specifieke tuinmuur die een vorm van bescherming biedt voor de bewoners, was ook een beweegreden. Daarenboven is ook veel aandacht besteed aan de aanleg van de tuin. En we kijken er nu al naar uit hoe die zal evolueren en volgroeien.

Voor ons is het duidelijk dat de architecten zich hebben laten inspireren door de aanwezigheid van de zee: zowel de gevelstenen als de zandkleurige raampartijen en balustrades verwijzen naar het strand en geven op die manier al iets van een vakantiegevoel. Wat ons ook heeft overhaald, is de aandacht die werd besteed aan veel lichtinval. Dat is voor ons een heel belangrijke kwaliteit.

Villa Karmel is in elk geval niet de zoveelste appartementsblok aan de kust, wel integendeel. Het is  een sterk concept waarbij elk appartement uniek is qua indeling en ligging.  Ons appartement bijvoorbeeld bevindt zich op de eerste verdieping en toch hebben we geen bovenburen. Het zijn die eigenschappen die onze aandacht voor Villa Karmel hebben aangewakkerd.

 Nu we hier wonen hebben we ons die keuze nog geen moment beklaagd. Het valt ons onder andere op dat de bewoners samen een goede mix vormen van zowel permanente bewoners als tweede verblijvers.

De ligging van de site is voor ons eveneens perfect. Omdat Villa Karmel maar op 5 minuten van het station ligt, zijn wijzelf maar ook onze kinderen en kleinkinderen niet afhankelijk van de auto om eens langs te komen of een weekendje hun intrek te nemen. En nu we straks bij ons pensioen kunnen uitkijken naar meer tijd, maakt dat het allemaal nog wat makkelijker. Want onze dochters doen graag een beroep op opa en oma voor opvang.

Kortom, Villa Karmel is voor ons een unieke site die hedendaagse architectuur koppelt aan een rustgevende sfeer door de link met het voormalige klooster en door zijn ligging zowel op vlak van cultuur als natuur veel mogelijkheden biedt en uitnodigt om er permanent of als tweede verblijver te komen wonen.”